Tőkéstársak

Bíborvörös színű, lágy és gyümölcsös. A bor zamatán is érződik a déli dűlők napsütésének simogató puhasága. No de melyik déli dűlőé? Játékunk során tesztelheti, mennyire ismeri hazánk világhírű borvidékeit, mennyire mozog magabiztosan a borkultúra világában.

Ön tudja melyik hazánk legkisebb borvidéke? Vagy hol őshonos a kadarka? Ha biztos a tippjében tegyen nagyobb tétet és Ön lesz a legnagyobb tőkéstársunk. Izgalmas kikapcsolódást jelentő aktivitásunk keretében természetesen nem csak elméleti tudását tesztelheti, hanem kiváló magyar borokat kóstolva borfelismerő tehetségét is. Próbálja ki játékunkat és ízlelje meg hazánk borvidékeit.

A játék menete:

A játék kezdetén az animátor ismerteti a játékszabályt és kiosztja a játékkártyákat. A játékosok határozzák meg a kérdések sorszámát. Amennyiben egy kérdés már elhangzott, úgy helyette új kérdést kell feltenni. A borvidékeket 3 kérdésből kell kitalálni. Az első mindig egy nehéz, a második közepes, míg a harmadik egy könnyű kérdés. Ennek megfelelően a nyeremény is magasabb, ha korábban találja ki. Az első kérdés után háromszoros, a másodikért kétszeres nyeremény jár, míg a harmadik kérdés után a feltett tétet nyeri vissza a játékos.
Minden játék 10 körből áll és az 5. és 10. körök után jelöletlen üvegekből borkóstoló következik. Ki kell találni, melyik borvidékről származik a bor.

A játék értékelése:

A játék végén összesítjük a zsetonokat. Aki a legtöbb zsetont gyűjtötte az nyer. Természetesen a borkóstolás is 3 zsetont ér. Csapatjáték esetén a borkóstolásnál a csapattagok kiválthatják egymást.
Létszámtól és érdeklődéstől függően egymás után két kör is lejátszható. Abban az esetben a jobb kör eredménye számít be a végeredménybe.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!