Retro Dalfelismerés

ABBA, Boney M és Neoton Familia. Ha meghalljuk egy számukat, máris dúdoljuk a refrént, énekeljük egy korszak meghatározó slágereit. De mi van akkor, ha csak ezeknek a közismert daloknak egy-egy kis részét halljuk? Eszünk be jut az előadó és cím is, ha az idő sürget minket? És a játékban csak magunkra számíthatunk, mert a zenei etűdöket fülhallgatón kell hallgatni. Tesztelje zenei memóriáját.

„Levelet kaptam lájf”, ugye mindenki ismeri ezt a közkeletű urbánus legendát, ahol az Opus együttes “Life is Life” című számába hallottunk bele magyar szöveget? Biztosan el is tudjuk dúdolni a refrént, de tudtuk volna ki az előadó és mi a szám címe, ha csak ezt az ismert részlete halljuk belőle? Dalfelismerő játékunkban a 70-es, 80-as évek emblematikus együtteseinek dalaiból válogattunk. A legjellemzőbb 10-15 másodpercet vágtuk ki. Így, hirtelen meghallva a rövid részleteket ki tudnák találni, hogy melyik számból hallottak részletet? Abba, vagy Boney-M? Nincs sok idő a tanakodásra, mert jön is a következő sláger. A rövid kis részleteket 1-1 zenei blokkba gyűjtöttük. Így egymás után játszva több fordulót sem lehet ismét ugyan abba a zenei blokkba botlani. Segítségre pedig nincs lehetőség, hiszen mindenki a saját fülhallgatóján keresztül hallja a zenét. Így a kíváncsi játékos jelöltek sem szerezhetnek előny, belehallgatva a korábbi fordulókba.

A játék menete:

Az animátor a játékkezdetén mindenkinek odaadja a saját fülhallgatóját. Miután mindenki felkészült és írásra kész a tolla a játéklap felett, indulhat a zenei blokk. A játékosok kérésére az egyes zeneszámok után egy-egy rövid szünet tartható egy kis tanakodásra. A blokk végén pedig még egyszer lejátszhatók a zeneszámok, de akkor már szünet nélkül. És több lehetőség nincs. Kiderül ki kire tippelt.

A játék értékelése:

A zenei blokk végén az animátor begyűjti a tippeket tartalmazó játéklapokat és értékeli a teljesítményt. Az előadók és a szám címe külön-külön 1-1 pontot érnek. Így érdemes legalább a számok címét vagy előadóját is beírni, ha a másik nem jut eszünkbe. Aki minden előadót és zeneszámot is eltalált, megnyerte a játékot.

 

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!