Olimpiai IQ Casino

Hazánk a nyári olimpiákon rendre az éremtáblázat előkelő helyén végez. Büszkék is lehetünk elért eredményeinkre. De csak a saját sikereinkre emlékszünk? Vagy az újkori Olimpiák történetére is? Esetleg tudjuk azt is, hogy miként kapcsolódunk az olimpiai mozgalomhoz?

Az újkori Olimpiák történetével, azok helyszíneivel és az ottani nevezetes eseményekhez, eredményekhez kapcsolódó kérdésekkel a sporttörténelem legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel kérdéseinkben. Játékunk nem csak olimpiai évben népszerű. Sporttörténeti kötődése révén bármilyen eseményen megállja a helyét. A játékban 120 kérdéskártya húzható, de minden kártyához több kérdéssor is tartozik. Így egymás után több fordulót játszva sem ismétlődnek a kérdések. Aktivitásunk nyári sport és családi napok kiváló játéka is, hiszen a család minden tagja beszállhat az agytornába.

 

A játék menete:

A játékot egyszerre 5 ember játszhatja. A játék kezdetén minden játékos 10-10 zsetont kap, melyekkel a játék végéig kell gazdálkodniuk. Ezek száma gyarapítható, de akár el is fogyhatnak. Ilyenkor a játékos kiesik a játékból. A játék 10 fordulóból áll. A játékosok egymás után húznak sorszám kártyákat. A kártyákhoz tartozó kérdéseket az animátor olvassa fel. Minden játékosnak kötelező tippelnie. A játékosok számától függően a fordulók száma közös megegyezéssel módosítható.

 

A játék értékelése:

Egy kérdésre összesen, maximum 3 zseton tehető fel, de a tippek megoszthatók. A helyes tippekért a feltett zsetonok duplája jár vissza, a hibás tippek elvesznek. A 10. forduló végén következik a végső értékelés. Aki a játékban a legtöbb zsetont gyűjtötte (akinek a legmagasabb a „zseton tornya”), az a játékos nyerte a játékot.
Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!