Nevezetes Perek

A bíróság meghozta az döntést. Az ítélet jogerős. Fellebbezésnek helye nincs. Vagy mégis? Egy kis játékkal a magyar és világtörténelem nevezetes pereibe kukkantunk be. Az izgalmas kérdéseken néha még a szakmabeliek is elgondolkoznak.

Mikor is volt, kik ültek a vádlottak padján, miért is jelentős jogtörténeti szempontból? Elsőre talán nehéznek tűnhet, de ez a kvízjátékunk is ugyan olyan szórakoztató, mint a populárisabb témákban készült játékaink. Nem csak ügyvédeknek, a jog területén jártas személyeknek ajánljuk speciális témakörben készült aktivitásunkat. Szakemberek számára inkább egy kis tudásfelmérés lehet, hogy mi mindenre emlékeznek. A laikusok számára, viszont egy igazi agytorna, a nem mindennap használt háttértudást előcsaló játék. Amíg a bíróság visszavonul ítélethozatalra, addig Önök is eldönthetik, kipróbálják-e a játékot. A döntés csakis jó lehet.

A játék menete:

A játékot egyszerre 5 játékos játszhatja. A játék kezdetén mindenki 10-10 zsetonnal indul, amit a kérdések során szaporíthat, vagy elveszthet. Összesen 10 kérdés van minden fordulóban. Egy kérdésre minimum 1 zsetont kötelező feltenni (vagyis tippelni mindig kell), de maximum csak 3 zseton tehető fel, természetesen az akár 3 helyre is. A kérdéseket a játékosok sorrendben húzzák a játéklapról és nyílt körben mindenki tippel. A játéktáblán található 24 közismert per látható, az ehhez kapcsolódó kérdésekre kell helyes választ adni.

A játék értékelése:

A helyes válaszokra feltett zsetonokért a dupláját kapja vissza a játékos. A 10. kérdés értékelése után következik a forduló lezárása, vagyis kiderül ki szerezte a legtöbb zsetont.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!