Mind Flex

Agyhullámaid segítségével kis szivacslabdát mozgatsz egy akadálypályán.

Agyhullámaid segítségével kis szivacslabdát mozgatsz egy akadálypályán.

A Mindflex egy olyan eszköz, mely az EEG biofeedback működési elvére építve, a homlokunkra és fülünkre erősített érzékelők segítségével érzékeli agyhullámaink intenzitását.

Amikor ellazulunk vagy erősen összpontosítunk, más-más típusú agyhullámokat generálunk.

Amint a homlokunkra helyezett Mindflex fejpántok érzékelik az agyhullámokat, jelet küldenek a konzolon belül taláható ventillátornak, mely a szivacslabda lebegését irányítja.

Az agyhullámaink a ventillátor erősségét befolyásolják: minél erősebben koncentrálunk, annál magasabban lebegtetve a labdánkat. Ellazítva elménket a ventillátor által generált légáramlat is gyengül, így a labda is alacsonyabban lebeg.

Mindflex Duel

A 2012-ben megjelent Mindflex Duel, az eredeti “agyban nagy” Mindflex eszköz működési elvén alapulva a beszéd, olvasás, írás elsajátításáért, kivitelezéséért felelős bal homloki és halántéki agylebenyek aktivitását méri és ennek megfelelően küldi a jelet a ventillátort működtető processzornak.

Itt már egyszerre 2 játékos involválódhat bele egy intenzív mentális párbajba. A játékosok a koncentráció és a relaxáció különböző szintjeinek elérésével lebegtetik és viszik végig az akadálypályán labdát, kizárólag az elméjük irányításával.

A játék lehetőséget kínál a solo, valamint a fej-fej melletti küzdelemre, csakúgy mint a közös, csapatban való együttműködésre.