Karikatúra

Adott pár lelkes játékos és egy ügyes karikaturista. A híres emberek portréi a szemünk előtt készülnek el. A licit indul, ki tudja minél kevesebb részletből felismerni a személyt? A gyorsaság és a jó megfigyelés játéka.

A játék főszereplője egy karikaturista, aki egy ismert személy portréját körülbelül 1,5 perc alatt képes megrajzolni, emlékezetből. A játékosoknak az a feladata, hogy még a munkafolyamat közben felismerjék az adott személyt. Mindezt úgy tehetik meg, mint a licitálásokon. Néha elég egy jellegzetes orr, egy széles száj, vagy egy bozontos szemöldök és máris tudjuk, melyik híres ember portréja készül. Néha pedig akárhogy koncentrálunk, csak nem tudjuk kitalálni, pedig „ott van a nyelvünk hegyén”, hogy kimondjuk. Ám ebben a játékban a gyorsaság nagyon fontos. A karikaturista a rajzolás alatt két munkafázisban áll meg. Aki már a haj és a szem megrajzolásából tudja, az feltett tétek kétszeresét, aki csak az orr után találja ki, az egyszeres nyereményt, aki pedig esetleg csak a kész képből, az csak a feltett zsetonokat kapja vissza.

A játék menete:

A játék során egy karikaturista 3 fázisban megrajzolja egy ismert ember portréját. A fázisok közt megáll, ilyenkor lehet leadni a játékvezetőnek a helyesnek vélt tippeket. A játék kezdetekor egy játéktáblán minden játékosnak meg kell tippelni, melyik fázisban fogja kitalálni a rajzot. Természetesen minél korábban, annál nagyobb szorzóval kapj vissza a tétet. Játék közben nem lehet változtatni a tippeken, de több fordulóban is lehet játszani.

A játék értékelése:

Az értékelés nagyon egyszerű, aki jól tippel visszanyeri a feltett tétet, vagy annak többszörösét, amennyiben a rajz elkészülésének korábbi fázisaiban kitalálja, kit ábrázol a rajz. Egy-egy rajz elkészülte után a leggyorsabb kitalálókat külön szóró ajándékkal is jutalmazhatjuk. A játék kiválóan alkalmas egy több állomásos (gyűjtögető) játéksorozat egyik állomásának is.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!