Fröccsöntés

A fröccs egy csodás magyar találmány. A történet szerint Jedlik Ányos egy fóti barátjánál járt szüretkor. Természetesen vitte magával – azóta hungarikummá vált – találmányát, a szódavizet, az első szódásüvegben. Barátainak be is mutatta találmányát és elkészítette az első fröccsöt, melyet ő németesen spritznek nevezett el. Vörösmarty Mihály is a vendégek közt volt, viszont neki nem tetszett a név, így a szódának a palackból való kifröccsentésére utalva elnevezte az italt fröccsnek.

A hosszú évek során azóta számos fröccsfajta született. Hosszúlépés és házmester, kisfröccs, vagy nagyfröccs, netán Krúdy, maci, vagy színész? A kérdés most az, mennyire ismeri Ön ezeket? Frissüljön fel velünk egy kis fröccstörténelem mellett.

A játék menete:

Játékunk egy gyors, tippelős kvízjáték, ahol a táblán található fröccsfajtákra lehet tippelni. A játékban egyszerre 5 ember játszhat. 10-10 zsetonnal kezdi mindenki a játékot, amit a kérdések során szaporíthat, vagy elveszthet. Összesen 10 kérdés van minden fordulóban. Egy kérdésre minimum 1 zsetont kötelező feltenni (vagyis tippelni mindig kell), de maximum csak 3 zseton tehető fel, természetesen az akár 3 helyre is. A kérdéseket a játékosok sorrendben húzzák a játéklapról és nyílt körben mindenki tippel.

A játék értékelése:

A helyes válaszokra feltett zsetonokért a dupláját kapja vissza a játékos. A 10. kérdés értékelése után következik a forduló lezárása, vagyis kiderül ki szerezte a legtöbb zsetont.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!