Dalfelsimerés gargalizálva

Az egyik legmókásabb csapatjáték, melyben a szánkban tartott vízzel kell megmutatnunk, hogy mi igenis el tudjuk énekelni így is a kiválasztott dalt. A felismerhetőségről a csapattársaink döntenek. Hatalmas nevetésnek és önfeledt szórakozásnak lehetünk részesei, ha ezt a játékot választjuk.

Gyermekkorunkban biztosan mind kipróbáltuk, hogy fogmosás közben, vízzel a szánkban beszéljünk, énekeljük. Sokszor az eredmény a tükrön volt látható. Játékunkat erre az egyszerű, de vicces gyermekszokásra építettük. Így minimális költségvetésű, de talán az egyik legmulatságosabb aktivitásunk lett. A csapatok egy tagja, aki úgy gondolja magáról – vagy a csapattagok gondolják róla –, hogy a legjobb hangja van a többiekkel szemben, a fejére teszi a fejhallgatót és meghallgat egy ismert dalrészletet. Ezt követően szájába egy kis vizet vesz, a fejét hátradönti és a már hallott melódiát gargalizálva próbálja előadni a csapatnak. Ha a dalt felismerte a csapat, akkor mehet tovább a játék. Minden csapatnak 7 próbálkozása van. Vigyázzunk, a nevetés nem segíti az éneklést. És ha már nem tudunk tovább gargalizálni, nyeljük le a vizet, nehogy a csapattagok járjanak úgy, mint anno az a bizonyos tükör.

A játék menete:

Kifejezetten csapatjátékról van szó, hiszen közösen a legjobb a móka. De természetesen egyénileg is játszható játékunk némileg egyszerűsített szabályok szerint. A kiválasztott játékos egy fülhallgatón keresztül meghallgat egy számot, melyet aztán vízzel a szájában kell eldalolnia, eldúdolnia. A csapatok egymást váltva próbálkozhatnak.

A játék értékelése:

Amennyiben a csapattagok felismerik és helyesen megtippelik a dalt, csapatuknak máris szereztek egy pontot. Az a csapat nyer, aki legelőször eléri a 10 pontot.
Amennyiben egyénileg játszanak a versenyzők, úgy az előadó és a kitaláló játékos is egy-egy ponttal gazdagodik, ha sikerül kitalálni a feladványt. Ez esetben is a 10 pontot elsőként elérő versenyző nyer.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!