Adventi kvíz

Közeledik az ünnep a világ minden részén, ám az adventi és karácsonyi szokások nemzetenként nagyon eltérőek. Válaszoljon kvízkérdéseinkre, ezáltal ismerje meg a magyar és különféle népek hagyományait. Kifogyhatatlan kérdéseinkben kitérünk népszokásokra, dalokra, filmekre, ételekre és minden érdekességre.

 

A játék menete:

A játékot egyszerre 7 játékos játszhatja. A játék kezdetén mindenki 10-10 zsetonnal indul. A játékosok egymás után húznak a kérdéskártyákból. Összesen 13+1 kérdésre kell válaszolni. Minden kérdés nyílt körben bonyolódik, tehát nem csak a kérdést kihúzó játékos, hanem mindenkinek tippelnie kell. A feltett kérdésekre 1, 2, vagy X válaszok vannak, de csak az egyik a helyes. Tippelni minden esetben kell. Minimum egy zsetont fel kell tenni. Viszont ha valaki nagyon biztos a dolgában az is csak 3 zsetont tehet fel egy körben. A zsetonok bizonytalan esetben akár megosztva is felrakhatók.

A játék értékelése:

Minden kérdés után kiderül melyik volt a helyes válasz és a feltett tétek kétszeresét nyerik vissza azok, akik jól tippeltek. Miután lement mind a 13+1 kör, jön a játék értékelése. Természetesen az a játékos nyer, aki a legtöbb zsetont gyűjtötte. Egyenlőség esetén az összes játékos nyer, vagy egy mindet eldöntő körben megmérkőzhetnek egymással.

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!