RETRO ÚTTÖRÖTÁBOR kedd 23 április, 2019

A program résztvevői egy napra visszatérhetnek gyermek- és tinédzserkori emlékeikhez. Az események hatására újra átélhetik, milyen is volt régen, amikor még úttörőként élték mindennapjaikat. A csapatok az örsi induló megfogalmazása, megzenésítése és a csapatzászló elkészítése után útnak indulnak, hogy kiváló úttörőként különböző feladatokban bizonyítsák segítőkészségüket és rátermettségüket. Az úttörő táborok hangulatát idéző játékok között lehet […]

A program résztvevői egy napra visszatérhetnek gyermek- és tinédzserkori emlékeikhez. Az események hatására újra átélhetik, milyen is volt régen, amikor még úttörőként élték mindennapjaikat.

A csapatok az örsi induló megfogalmazása, megzenésítése és a csapatzászló elkészítése után útnak indulnak, hogy kiváló úttörőként különböző feladatokban bizonyítsák segítőkészségüket és rátermettségüket. Az úttörő táborok hangulatát idéző játékok között lehet reggeli torna, zászlófelvonás, úttörődal felismerés, csazstuska írás, a 12 pont felidézése, menza kaják beazonosítása, vízhordás szivaccsal, társhordás karikával, lánctalp, csapatsí, családi    nadrág,    labdahernyó    és     óriás     puzzle     úttörő     relikviákkal.   Az összegyűjtött pontokat örsi naplókban vezetjük. A programból nem fog hiányozni az egykori úttörőmozgalom egyik legszórakoztatóbb csapatjátéka,   a számháborúzás, de a bográcsos főzőverseny, , a gumizás, sőt a tábortűz melletti éneklés sem. A kizárólag magyar nyelven elérhető outdoor program gyakorlatilag bárhol megvalósítható, ahol elegendő szabadterület áll rendelkezésre, de jó szívvel ajánljuk a Zánkai Sport- é Rendezvényközpontot, vagy a Sztrilich Pál Cserkészparkot, esetleg a Club Aliga Üdülőközpontott.

Comments are closed.