HOLLÓ A KÖVÖN NEM MARAD kedd 23 április, 2019

Hollókő. Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló világörökségi kis falut a Cserhátban. Ide várjuk a vendégeket, egy néphagyományokra épülő csapatépítő programra, hogy ha csak 1 ,vagy 2 napra is, de aktív részesei lehessenek az összeszokott kis közösség mindennapjainak. A csapatépítő program helyszíne az Ófaluban található Pajtakert, […]

Hollókő. Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló világörökségi kis falut a Cserhátban. Ide várjuk a vendégeket, egy néphagyományokra épülő csapatépítő programra, hogy ha csak 1 ,vagy 2 napra is, de aktív részesei lehessenek az összeszokott kis közösség mindennapjainak.

A csapatépítő program helyszíne az Ófaluban található Pajtakert, ahol a vendégek a rájuk váró feladatok megoldása során egyedi módon ismerhetik meg a világörökségi falut és lakóinak egykori életét. A feladatok térben és időben megoszlanak, egy helyszínen egyszerre csak egy csapat lesz. A Pajtakertbe érkező vendégeket népviseletbe öltözött hollókői asszonyok fogadják pálinkával és Palócföldön hagyományos túrós lepénnyel. A vendégeket 8-15 fős csoportokba osztjuk. Az azonos csapatba tartozók – helyi asszonyok által készített, palóc motívumokkal díszített – azonos karszalagot kapnak. Minden helyszínen játékvezető várja a csapatokat, aki méri az időt, a megoldott feladatok után pedig megadja a pontokat, melyeket a menetlevélben kell rögzíteni. Választható játékok: bab válogatás bekötött szemmel, kukorica pattogtatás, diótörés, „kumpér” hajítás, gatyamadzag befűzés, vasvilla- és patkóhajítás, ördöglakat, csírelés, tojáskeresés szénakazalban, hordólovaglás, mocsár járás, célba dobás sárgolyóval, bálaugrás, petrencés szénahordás, tojás-talicska, madárijesztő öltöztetés, kecskefejés. A maximum 120 fős, optimálisan másfél napos program kizárólag magyar nyelven érhető el.

Comments are closed.