MIKULÁS FALVA hétfő 19 október, 2015

<<<VISSZA A FŐMENÜHÖZ ███ Építsük fel közösen Mikulásfalvát! Közös családi készülődés, alkotás, várakozás. Ideális dolgozói karácsony, egész napos program. A jutalom pedig maga a Mikulás. Kézműves foglalkozások, gyerek és felnőtt programok, mese, manók és habos kakaó. Az alkotás öröme magárét beszél. Az alkotási folyamatba aktívan bekapcsoljuk a vendégeket. Cél pedig nem más, mint a nap folyamán létrehozni Mikulásfalva díszleteit. Különös […]

<<<VISSZA A FŐMENÜHÖZ ███

Építsük fel közösen Mikulásfalvát!

Közös családi készülődés, alkotás, várakozás. Ideális dolgozói karácsony, egész napos program. A jutalom pedig maga a Mikulás. Kézműves foglalkozások, gyerek és felnőtt programok, mese, manók és habos kakaó. Az alkotás öröme magárét beszél. Az alkotási folyamatba aktívan bekapcsoljuk a vendégeket. Cél pedig nem más, mint a nap folyamán létrehozni Mikulásfalva díszleteit. Különös izgalom felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a kreatív munkában.

Eredmény: egyedi, saját készítésű díszletek, a közös munka öröme, szabad, kreatív önkifejezés.
A folyamathoz profin előkészített („konyhakész”) alapok és talpraesett animátor gárda szükséges, melyet mi biztosítunk, de a dolgozók kreativitását és egyéni ötleteit szívesen fogadjuk munka közben is. A helyszínen a résztvevőknek valójában az utolsó simításokat kell csak elvégezni. A gyerekek felnőtt animátorok segítségével maguk rakják össze a dekorációt.

m01

 Segítség, segítség!

Mikulás manói kicsit lemaradtak a munkában itt már csak Te segíthetsz! A meghívó egy segítségkérő levél, hogy idén is megérkezhessen a Mikulás, hogy idén is kész legyen minden az ünnepre. Az online regisztrációnál pedig a szülők kiválaszthatják, milyen tevékenységeket csinálnának szívesen a gyerekekkel. Így csapatokba osztjuk a résztvevőket.

m02

Welcome

Rendezett zűrzavar! Érkezéskor mindenki sürög-forog. Mintha nem lenne kész a rendezvény. Pedig csak egy kis segítség kell a manóknak. Érkezéskor mindenkit a saját csapatába osztunk. Megkapják a megkülönböztető jelüket. (Rénszarvas agancs, manósapka, krampusz szarv, hópihe és jégkristály fejdísz)

Habos kakaó és kalács. Az érkezőket finom tízóraival várják a manók, hogy ne üres gyomorral induljon a munka. Természetesen a felnőtteket is reggelivel várjuk.

Indul a munka! A tízórai végén megjelenik a meglepődött főmanó, és elcsodálkozik, hogy még semmi nincs kész. Elindítja az órát és mindenkit elküld dolgozni.

m03

Dekoráció:

Terem berendezés.
Alap berendezés és a nagyobb elemek kerülnek a helyükre. Színpad, színpadháttér, plazmatévék, foglalkozások asztalai. A színpad előtt dézsás fenyőkkel, tujákkal leválasztott terület a Mikulás programhoz. Az egész helyszín egy mesevilágot idéz, ami a manók szorgos munkája nyomán válik színessé, élettelivé.

Mikulás ház.
A színpadon kialakítva, csak bútorok és üres szobabelső. Feladat: Kidekorálni a szobát, feldíszíteni a karácsonyfát. A gyerekeknek babzsák puffokat, párnákat helyezünk el a színpad előtt.

Mini fenyők díszítése.
A gyerekek kézműves díszeivel szépülnek meg a fenyők. A Mikulás program után mindenki elviheti a saját kis díszét.

Mikulásfalva.
Magát a falut, a házakat paravánok jelölik a fal mellett. Ezeket kell kifesteni színkódok alapján a gyerekeknek és felnőtteknek. Mikulás érkezésére színesek lesznek a falak. A falu útjai mentén alakítjuk ki a manógyárakat.

Manógyárak.
Itt készülnek a dekorációk, itt „dolgoznak” a kis manók, hogy Mikulás érkezéséig minden elkészüljön.
Óriás hópelyhek (amiket felakasztunk), karácsonyfa díszek és mézes sütemények.

Karácsonyi kívánságok fala
Ide írhatják, rajzolhatják, kicsik és nagyok, mit szeretnének ajándékba.

Hóemberek szigete
Répaorr, lábas kalap és csíkos sál.
Külön helyszínen papírmasé / hungarocell hóembereket állítunk fel, amiket a gyerekek a dekorálnak a kellékekkel.

Az esemény tervezett menete:

Érkezéstől Mikulásig
Regisztrációs, csapatokba osztás
Tízórai a kakaóbárban
Indul a munka (Manógyárak)
Minden órában bejelentkezik a Mikulás (10 perces blokk)
Ebéd
Manógyárak folytatódik a munka
Mikulás érkezés
Közös produkció, ajándékok kiosztása
Záró produkció (a Mikulás ajándéka)
Elbúcsúzik a Mikulás; esemény vége

m04

Aktivitások a Manógyárakban:

Varázsházikó
Itt készül a dekoráció Mikulás házához, és a terem dekorációhoz.

Mikulás konyha
Főzőtanfolyam kicsiknek, kuktatanoda. Elsősorban mézeskalács figurák készítése, díszítése. Dekorációnak, de meg is lehet enni.

Karácsonyi Öko alkotóműhely
Kreatív karácsonyfadíszek újrahasznosított, vagy újrahasznosítható alapanyagokból.

Mikulás Alkotóház
Kézműves foglalkozások a karácsonyfadíszektől a mézeskalácsig Mikulások, Angyalkák, asztaldíszek – termésből, terményekből, szalvéta technikával, gipszöntéssel és még ezer változatban.

Festőműhely
Mikulásfalva kiszínezéséhez alapanyagok és védőfelszerelések a kis piktoroknak.

Angyal kórus
A vállalkozó kedvű, énekelni, zenélni tudó gyerekek zenetanárok segítségével tanulnak be mikulásváró dalokat. Mikulás megérkezése után elő is adják a produkciót.

Manó táncház
A táncos lábú gyereke egy közismert karácsonyi dallamra tanulnak be koreográfiát mozgástanárok segítségével. A kész produkciókat előadják Mikulásnak.

Programok felnőtteknek:
Nem csak a gyerekeké a Mikulás! Amíg a kicsik felügyelet mellett alkotnak és játszanak, addig a felnőttek is szórakozhatnak. Külön helyiségben aktivitásokkal, programokkal várjuk őket. A felnőtteknek nem a kakaóbárban ebédelnek.

m05

Felnőtt programok, aktivitások:

Ki kicsoda Mikulás sapkában?
Ki kicsoda kicsiben játékunk Mikulás változata. Speciális játék Mikulás jelmezes sztárokkal kibővítve.

Karácsonyi dalfelismerő
Ünnepi dalok a zuhany alól. Ki az aki így is felismeri a jellegzetes dalokat?

Adventi TOTÓ
Ünnepi készülődés Európában. Egy kis tudást igénylő tippelős játék az európai népek karácsonyi szokásairól, ünnepi készülődéséről, ételeikről, énekeikről.

Karácsonyi Filmcasino
Minden évben ugyan azok a filmek mennek a tévében? Már kívülről tudja mindet? Most teszteljük Önöket. Karácsonyi filmek, tippek, tétek, zsetonok.

Manók harca az idővel
Az egy perc és nyersz típusú játékok ünnepi változata. Arany dióval, piros almával és rengeteg ügyességi feladattal és az idővel, amit le kell győzni!

Orr-túra Karácsonyi Illatfelismerő játék
Az ünnep jellegzetes illatai. Narancs, fahéj, szegfűszeg. Illatok, amit bármikor felismerünk, vagy mégsem? 10 közül melyik-melyik? és a játékon még csavartunk egyet kvízkérdésekkel. Hölgyeké az elsőbbség.

Sör curling
Jég nélkül is lehet curling-ezni. Ebben a speciális játékban fa sörös kupákkal kell a curling szabályai szerint játszani és legközelebb jutni a legbelső körhöz. Várjuk az urakat!

Mikulás érkezése

-Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó! És nem csak a gyerekek várnak Mikulásra. A szülők az online regisztráció során leírhatják 3 mondatos üzenetüket, amit Mikulás a nap folyamán – a bejelentkezések alkalmával – elmond a gyerekeknek.

m06

Csengőszó és patadobogás?
Közeledik Mikulás! A gyerekeket csengőszó és patadobogás figyelmezteti, hogy lassan itt a Télapó. befejezik a munkát a Manógyárakban és az animátorok segítségével leülnek a színpad elé. A színpadon az Angyal Kórus felsorakozik és eléneklik Mikulás váró dalukat.

Télapó itt van, hó a szakálla!
A dal végén megérkezik a Nagyszakállú a színpad háta mögül. Foteljéből köszönti a gyerekeket, megdicséri őket és megköszöni az egész napos sürgölődést. A táncos lábú gyerekek is előadják produkciójukat Mikulásnak.

Zsák, zsák, telizsák.
Elő kerülnek az ajándékok a puttonyból, majd jön Mikulás ajándéka is.
Interaktív Karácsonyi mesejáték a színpadon.
A végén Mikulás elbúcsúzik és lassan a gyerekek is hazamennek.

m07

 

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!

Comments are closed.