V4-Westend Bringa Weekend hétfő 25 május, 2015

V4-Westend Bringa Weekend 2 napra ismét a biciklié lett a főszerep a WestEndben. A WestEnd közismerten bringabarát hely a városban, így nem meglepő, hogy május 23-án, 2013 után immár második alkalommal rajtol el a V4 kerékpárverseny a WestEndből. A Külügyminisztériummal és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetséggel közösen szervezett esemény volt a Visegrád4 kerékpárverseny-sorozat magyar etapjának rajtceremóniája. […]

V4-Westend Bringa Weekend

2 napra ismét a biciklié lett a főszerep a WestEndben. A WestEnd közismerten bringabarát hely a városban, így nem meglepő, hogy május 23-án, 2013 után immár második alkalommal rajtol el a V4 kerékpárverseny a WestEndből.

v4

A Külügyminisztériummal és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetséggel közösen szervezett esemény volt a Visegrád4 kerékpárverseny-sorozat magyar etapjának rajtceremóniája. Az esős idő ellenére nem csak a versenyzők (20 csapat 115 versenyzője, köztük a magyar, szlovák és szerb nemzeti válogatott) várták izgatottan a 12:00 órás rajtot. Miután a nagykövetek és a külügyminisztériumot képviselő államtitkár átvágták a rajtszalagot, elstartolt a mezőny, akik egészen Győrig tekertek. Sajnos az élmezőny, köztük a magyar esélyes bringás is Győr előtt bukott, így a hátrébb kerekezők értek elsőként a célba.
A V4 kerékpár verseny protokolláris rajtja mellett a pénteki és a szombati napon is érdekes programokkal, kerékpáros bemutatókkal és civil faluval vártuk a bringázás szerelmeseit. A gyerek KRESZ pálya, látvány bicikliszerviz, kerékpár verseny szimulátor mellett jelen volt a 15. születésnapját az eseményen ünneplő Nemzetközi Visegrádi Alap is. A BRFK szimulátorral és közlekedésbiztonsági tájékoztatóval, míg a Duna Kerékpár gyorsszervizzel és biciklivásárlási tanácsokkal várta a látogatókat.

 

A legnépszerűbb program mégis a Hege Sow Trial bemutatói voltak, valamint egy egyedi fejlesztésű aktivitásunk, a biciklivel hajtott turmixbár. Aki egy jó hűsítő zöld turmixra vágyott nem kellett egyebet tenni, mint nyeregbe pattannia a partnerével és közös erővel áramot termelni, mellyel a turmixgépeket hajtottuk meg.

BZ141602_15-05-23

A szombati nap kiemelkedő eseménye volt a jótékonysági bringa árverés is. A felajánlott CTM Axon biciklit a műsorvezető 100 000 Ft-os licittel ütötte le. A WestEnd a befolyt összeget a Látótér Alapítvány részére ajánlotta fel.

Comments are closed.