Szent Patrik nap hétfő 12 január, 2015

. Márius 17-én, Szt. Patrik napján Írország és szinte a fél világ zöldbe öltözik. Lóherét tűznek e gomblyukakba és hordószám fogy a jóféle ír sör is. Öltözzünk mi is zöldbe, legyünk kicsit írek és vegyük fel ennek a napnak a bulizós ritmusát. Fogjunk koboldot és keressünk kincset a szivárvány végénél. Szt. Patrik nap története és jelképei: […]

.

Márius 17-én, Szt. Patrik napján Írország és szinte a fél világ zöldbe öltözik. Lóherét tűznek e gomblyukakba és hordószám fogy a jóféle ír sör is. Öltözzünk mi is zöldbe, legyünk kicsit írek és vegyük fel ennek a napnak a bulizós ritmusát. Fogjunk koboldot és keressünk kincset a szivárvány végénél.

Szt. Patrik nap története és jelképei:

Szt. Patrik az írek megtérítője, Írország védőszentje. Ünnepnapján, március 17-én az írek saját magukat, saját ír mivoltukat ünneplik. Ilyenkor mindenki zöld ruhát, vagy zöld kiegészítőket visel.
A lóhere (három, vagy négylevelű, megoszlanak a vélemények) szintén Írország jelképe. A legenda szerint Szt. Patrik egy háromlevelű lóherét leszakítva magyarázta el a Szentháromság lényegét az ír uralkodónak.
Aranypénzek: Természetesen ilyenkor is előkerülnek a zöld sziget koboldjai, manói és az ő kincsük is. Ezt jelképezik az érmék, és persze a szerencsét is.

csík 2

Rendezvényötletek

csík 2

Kreatív meghívás:

Aranypénz a meghívóban:
A meghívó színében is csak a zöld szín dominálhat és egy lóhereformának is meg kell jelenni. Lehet ez kinyithatós, vagy egy egyszerű névjegy méretű, egy arany tallér csokoládét érdemes mellé csomagolni.
Mini site-on pedig szólhat az ír kocsmazene és egy kis játék segítségével ír jelképekkel, jellegzetességekkel, hírességekkel játszatunk egy gyors memória játékot.

Érkezés (welcome):

– Manók a bejáratnál:
A Welcome idején zöld ruhás manók fogadják az érkezőket, jó szerencsét kívánva és egy jó pohár sört kínálva nekik. A vörös hajú hostesseknél pedig mindenki egy lóhere mintájú söralátétet kap a regisztrációért cserébe. (Opcionálisan zöld kellékek, szemüvegek, sapkák, parókák, vagy lóhere kitűzők is adhatók a vendégeknek érkezéskor, vagy akár később búcsúajándékként.)

Dekoráció:

– Szivárvány a színpad végén
A zöld színbe öltözött teremben a színpad hátterének ír tájakat vetítünk, de az egész kivetítő előtt persze egy nagy szivárvány fut végig és a színpad mellett (a szivárvány végénél) egy hatalmas üstben aranypénzek csillognak. A könyöklőkön, a lóherékkel díszített mini dekorációk zöld és arany színben világítanak.

csík 2

Program elemek

csík 2

Lazulj a sörbárban

Ennek az estének a legfőbb itala igen, a sör lesz! De nem csak a hagyományos barna ír sör, hanem a jóféle magyar kézműves sör is. A sörbárban zöld és sárga puffokon lehet megpihenni és beszélgetni a haverokkal, kollégákkal. Természetesen a cateringben is fontos szerepet kapnak a zöld ételek vörös kiegészítőkkel és nem hiányozhat a kínálatból a marha és a bárány sem, valamint az ír hangulatú desszertek.

csík 2

Javasolt aktivitások

csík 2

Klasszikus játékaink közül az alábbiakat javasoljuk az eseményre:

Pálinka Alkoholy Ki kicsoda kicsiben (/manónak öltözve)?Harc az idővel | Retro italkostoló | Minigolf |

Egyéb, érdekes aktivitások:

– Sörcurling
A klasszikus, jégen játszott curling asztali változata söröskorsókkal. A cél itt is ugyan az, kilökni az ellenfél kupáját a körön belülről és a sajátunkat juttatni a legközelebb a középponthoz.

– Beerpong
Egyedi társasjáték, melyben a taktika és az ügyesség keveredik. Egymással szemben felállítunk 10-10 poharat megtöltve vízzel (a finom sört ide nem pazaroljuk). A versenyzőknek 10-10 pingpong labdájuk van. Ezeket a labdákat kell egy pattintással a szemközti poharakba juttatni úgy, hogy minden pohárban csak 1 labda landolhat (ha több esne bele, csak az első maradhat ott). A játékosok felváltva dobhatnak és összesen 10+5 próbálkozásuk lehet.

– Green box fotózkodás
Így lehet bárki ír manó, vagy kerülhet egy szempillantás alatt a haverokkal egy igazi ír pubba. A képek természetesen brandingelhetők, így a hazavitt emlékképek egyben céges reklámhordozók is lesznek.

– A manók kincse
A játékokért cserébe arany tallérokat kapnak a vendégek. Ezek tombolaszelvényként funkcionálva az este tetőpontján ajándékokra válthatók.

Comments are closed.