Guinness rekord kísérlet 2014. 08. 20. péntek 19 szeptember, 2014

„Ma este a Guinness-rekordért jöttem el ide, és nem is megyek haza nélküle. Tartozom ezzel azoknak, akik hisznek bennem…” –buktak ki a következő szavak, a végső erejét is összegyűjtő Sinka „Popey” Zsoltból a Westend Millenium tetőkertjén, aki két végtelennek tűnő óra sikertelen erőfeszítései után sem volt hajlandó feladni az álmát. Mi pedig itt a Touchénál […]

„Ma este a Guinness-rekordért jöttem el ide, és nem is megyek haza nélküle. Tartozom ezzel azoknak, akik hisznek bennem…” –buktak ki a következő szavak, a végső erejét is összegyűjtő Sinka „Popey” Zsoltból a Westend Millenium tetőkertjén, aki két végtelennek tűnő óra sikertelen erőfeszítései után sem volt hajlandó feladni az álmát. Mi pedig itt a Touchénál örülünk, hogy szervezéssel segíthettünk neki valóra váltani.


Zsoltnak a hátához szíjazott 18,5 tonnányi és 60 méter hosszú Ford gépjármű karavánnal kellett megtenni legalább 5 métert, hogy a Guinness szerint is hivatalosan ő legyen a világ legerősebb embere és ezzel beteljesíthesse gyerekkori vágyát.
Ami pedig minket illet Augusztus 20-án a Westendben alapos leckét kaptunk a kitartásról és az emberi akaraterő nagyságáról:

20140820_194450_1

Az este hét után kezdődő erőpróba nem indult valami fényesen. A napközbeni esőzések igaz abbamaradtak már, azonban a megázott talaj egyenetlensége igen megnehezítette az erőember dolgát, aki majd egy focipálya hossznyi autóval a hátához erősítve készülődött. Ráadásul, ha ez még nem lenne elég a hivatalos angol hitelesítő bíró a helyszínen bejelentette, hogy mivel nem áll rendelkezésére bizonyított mérés a talaj vízszintes elhelyezkedéséről, Zsoltnak MINDKÉT irányban meg kell tennie az emberfeletti próbát. 

A rajt kezdete óta lassan eltelt két óra is, de a 13 Ford makacsul ellenállt. Fél méternél jobban nem volt hajlandó megmozdulni a kocsisor, Zsolt ereje pedig rohamosan fogyott. Lassan az ünnepi tűzijáték is kezdetét vette, ám ekkor kiderült, hogy Sinka „Popey” Zsolt talán testileg fáradt, de belül megállíthatatlan akarat zúg. Lenyűgöző, ahogy a közönség egyszerre mordult fel, mikor az autók mozdulatlansága megszűnt és 7 egész métert gurultak előre. De itt még nem lehet vége, Zsoltnak most a másik irányba is végre kell hajtani a lehetetlent! És ami ekkor jött, az valóban hihetetlen:
Végső erejével és utolsó akaratával megindította az autókat így 3,5 métert haladt folyamatosan előre, mikor váratlanul megcsúszott és hatalmasat esett a kemény betonon. Másodpercekig megbénult a levegő, de a közönség bíztatásából erőt merítve a sportoló lassan felállt, felnézett és további 6 méteren át húzta a terhet.

Sinka „Popey” Zsolt végül beírta magát a Guiness rekordok könyvébe és ezzel együtt mindenki emlékezetébe a következő szavakat véste, aki csak látta a lehetetlent:
-Soha ne add fel!

20140820_194535

 

 

Comments are closed.