Karácsony Presszó – Rögtönző színházi koncepció kedd 22 október, 2013

Karácsony Presszó Rögtönző színházi koncepció Egy pillanat kimerevítve A karácsonyi sürgésforgás egy-egy pillanata kimerevítve, lelassítva Vacsora és rögtönző színház karácsonyi és presszó hangulatra hangolva. Érkezéstől a vacsora végéig színészek szórakoztatják az asztaltársaságokat. Ráadás produkcióként talán még egy-két dal is felcsendül, melybe a közönség is besegíthet.   Találkozások egy kávézóban Nem egy korhoz, egy életérzéshez kötjük […]

Karácsony Presszó
Rögtönző színházi koncepció

p01

Egy pillanat kimerevítve

A karácsonyi sürgésforgás egy-egy pillanata kimerevítve, lelassítva
Vacsora és rögtönző színház karácsonyi és presszó hangulatra hangolva. Érkezéstől a vacsora végéig színészek szórakoztatják az asztaltársaságokat. Ráadás produkcióként talán még egy-két dal is felcsendül, melybe a közönség is besegíthet.

 

Találkozások egy kávézóban

Nem egy korhoz, egy életérzéshez kötjük a koncepciót.
Várt és véletlen találkozások karácsony környékén. Várakozás, izgalom, találkozás, készülődés, rohanás, öröm és megnyugvás. És hogy mi lesz az este végkicsengése? Azt a vendéged és némi szerencse dönti el.

 

Kreatív meghívás:

Interaktív, online meghívó

Bármilyen úton is indulnak el a vendégek, mindenképp a regisztrációhoz jutnak.
Útközben képeket nézegethetnek és kis játékunkkal is játszhatnak.

 

Early Bird és mini site

Figyelemfelhívó, beharangozó rövid üzenet, mely az eseményre híva fel a figyelmet.
Időpont és helyszín. Az esemény honlapján pedig minden további hasznos információ is kiderül.

p02

Welcome:

Egy forgalmas presszó, vagy kávéház.

Beépített emberek, kávéházi asztalok, félig megivott kávé, újság az asztalon.
A bejáratnál ismerősként köszön ránk egy-egy cigiző alak. A ruhatárnál szóba elegyednek velünk.
Régi wurlitzer gép amiből karácsonyi zene szól. És a vendégeket is bevonva a színészek állítják át a zenét. LED világítású tuják a bejáratnál, kávéházi sürgés-forgás a benti térben.

p03

A regisztráció:

Egy kis pultnál történik, mint egy forgalmas kávéház recepcióján, ahova idejében helyet foglaltunk.
A vendégeket a bárpulthoz irányítják, a pincérek pedig hellyel és üdvözlő falatokkal kínálják őket.
Fehér kötényes lányok nyakba akasztós kosarakkal finomságokat kínálnak.
Miután a vendégek java része megérkezett és már-már kezd elviselhetetlen lenni a tömeg, az egyik „elégedetlen vendég” (természetesen egyik színészünk) kinyitja a terem ajtaját. Itt a regisztrációnál kapott kis kártyával mindenki megtalálhatja az asztalát. Eközben a középső színpadon elkezdenek gyülekezni a színészek.

 

Dekoráció, térrendezés:

Körszínpad a terem közepén. Egyik oldalán karácsonyfa, körben asztalok (körasztalok, kávéházi asztalok) A falakon régi kávézós életképek megvilágítva. Arany – barna – vörös dekoráció. Az asztalokon LED lámpások borospohár installációban.

 

Menü lapok

Az este során ezekből rendelhetnek a vendégek „előétel”, „fő fogást” és „desszertet” a színészektől. Az este lényege az interaktív játék. A dekoráció is csak díszletként funkcionál.

p04

Produkciók:

Egy hatalmas produkció az egész este

Érkezéstől a vacsora végéig egy nagy interaktív, rögtönző színházi est része a vendégek.
5-7 színész tartja ébren az érdeklődést. Bevonják a nézőket és a céges köszöntő is a produkció része lesz. Bevonjuk a főnököt is a játékba.

p05

Az este folyton változik, előre kiszámíthatatlan

A vacsora alatt a színészek is a vendégekkel együtt étkeznek és az asztaloknál, vagy a közös színpadon folyik a játék. A következő lépést az asztaltársaságok szabják meg a menülap szerint haladva. A végkifejlet egy nagy közös éneklés, jammelés, amiben nem csak a színészek vesznek részt. A színház átmegy buli hangulatba.

 

Catering:

Egy presszó önkiszolgáló büféje

Karácsonyi hangulatban elkészített klasszikus ételek.
Mákos guba és madártej, valamint töltött káposzta és rizottó is lesz.
A piano bárban pedig várnak a finom koktélok.

 

Aktivitások:

Az egész este a játékról szól

Amennyiben a helyszínválasztás engedi, kültéri játékokkal (téli, jeges játékokkal) gazdagítva.

 

Játékok, aktivitások

Pálinka alkoholy

Finom pálinka és társasjáték, kell ennél több a szórakozáshoz? Haladjunk végig a játéktáblán, válaszoljunk a kérdésekre, teljesítsük a feladatokat, állítsuk magunk mellé a szerencsét és jutalmunk a legfinomabb pálinkák lesznek. Játékunkban az is kiderül mennyire vagyunk jártasak az egyre divatosabb és kifinomultabb pálinka kultúrában.

 

Adventi kvízjáték

1, 2 X. Ebben kell csak dönteni. Ám kérdésekből kifogyhatatlanok vagyunk!
Advent a készülődés időszaka. Ismerjék meg mit csinálnak a svédek Luca napján, vagy a hollandok Mikuláskor. Ha Ön tudja hogy hívják a németek tradicionális süteményét, vagy milyen egy igazi ír karácsonyi menü, tarolni fog a játékban

 

Karácsonyi Film Casino

Reszkessetek betörők és Karácsonyi ének. Mindenki látta már és karácsonykor biztos feltűnik valahol. Filmek amiket szeretünk, filmek amiket ismerünk, filmek amiket még nem is láttunk. Karácsony a filmiparban is nagy „ünnep”. Teszteljék filmes tudásukat egy pörgős kvízjátékban!

 

Orr túra Illatfelismerő játék

Vanília, Ánizs, Szegfűszeg és Narancs. Mind a karácsonyi készülődés illatai, de ne hagyjuk, hogy az orrunknál fogva vezessenek. A kérdések után a megtippelt fűszert kell megtalálni a 10 fele fém tartóban.
Háziasszonyok előnyben.

 

Retro italkóstoló

Bonbon Meggy, Császárkörte, Diólikőr, emlékszik még az ízükre? Annyira profi, hogy már illat alapján is ráismer ezekre? A régi idők emblematikus italait kell beazonosítani szín, illat és íz alapján. Jöjjön velünk egy kis mámorító időutazásra. Idézzük fel együtt mit is mértek anno a 80-as években a presszókban.

 

Ki kicsoda kicsiben

Családi albumok nézegetése közben mindannyian elgondolkoztunk már, kire is hasonlít egy-egy kisgyerek. Mi most híres emberek gyerek és fiatalkori képét gyűjtöttük össze. A mára híres színészek, sportolók, közéleti személyiségek már gyermekkorukban is viselték jellegzetes vonásaikat? Lehet hogy a labdát szorongató kisfiú nem is focista lett, hanem színész?

 

Karácsonyi dal felismerő verseny

White Christmas, Jingle bells, vagy a Stille Nacht. Ha meghalljuk a dalokat, máris dúdoljuk a refrént, énekeljük ezeket a karácsonyi slágereket. De mi van akkor, ha csak ezeknek a közismert daloknak egy-egy kis részét halljuk? Eszünk be jut az előadó is, ha az idő sürget minket? És a játékban csak magunkra számíthatunk, mert a zenei etűdöket fülhallgatón kell hallgatni. Tesztelje zenei memóriáját.

 

Karika-túra játék

Adott pár lelkes játékos és egy ügyes karikaturista. A híres emberek portréi a szemünk előtt készülnek el. A licit indul, ki tudja minél kevesebb részletből felismerni a személyt? Ez a gyorsaság és a jó megfigyelés játéka, hiszen a kép gyorsan elkészül.

p06

Alternatív programok

Azték csokibár

Még egy kis izgalom az estébe. Az afrodiziákumként is használt csokoládé, fűszeres, gyümölcsös változatit kóstolhatják meg vendégeink igazi, hamisítatlan azték hangulatban (ahogy azt a Csokoládé filmben is látták).

 

Greenbox fotózás

Az rendezvény hangulatát mindenki hazaviheti egy fénykép formájában. Fotózkodjon egy elegáns kávéház, egy 60-as évekbeli presszó, vagy egy resti pultjánál.

 

Karaoke

A buli csúcspontján elindul a hatalmas karaoke show. Miután mindenki kedvére kiszórakozta magát az aktivitásoknál, jöhet az éjszakába nyúló bulizás. A bátrabbak pedig maguk fújhatják a saját nótájukat.

 

Opcionálisan – helyszín függvényében

Outdoor programok – Téli vidámpark

A helyszín adottságaihoz igazodva jégre és a jég mellé.
Aki pedig átfagyna a hidegben, a hüttében forraltborral, punccsal és sültgesztenyével melegedhet.
• Fakutya derby
• Ügyességi és akadály pálya korcsolyával
• Curling verseny
• Hógolyó céllövölde
• Erőmérőgép
• Kapura lövő jégkoronggal
• Opcionálisan a Mikulás is közénk látogat

p09

Megtetszett ajánlatunk?
Személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól!

Comments are closed.